TORT-SALAM DE BISCUITI CU CREMA

Tort-salam de biscuiti cu crema

Ingrediente blat:
750 gr. biscuiti
1 punga stafide ( 50 gr.)
50 gr. nuca macinata
3 linguri cacao
1 borcan compot de visine fara smburi
250-300 ml lapte caldut
200 gr. zahar
1 sticluta esenta de rom
150-200 gr. margarina
o foaie de napolitana

Ingrediente crema:
250 ml lapte
200 gr. margarina
o budinca vanilie
80 gr. zahar

Biscuitii sfarmati, nuca macinata, stafidele, visinele, cacaoa, zaharul, romul, margarina si laptele caldut, amestecati bine cu mana, pana compozitia se leaga. Se lasa cca 15 minute la frigider. Intre timp preparati budinca conform instructiunilor de pe ambalaj iar dupa racirea acesteia adaugati margarina si mixati bine.Pasul urmator, luati o folie de plastic, dc nu aveti taiati o punga, o ungeti cu margarina, o puneti intr-un castron de marime medie si incepeti procedeul de lucru astfel: intindeti salamul de biscuiti de aproximativ 1 cm incepand din josul castronului si urcand pe peretii acestuia, dupa care puneti un rand de crema, iar peste salamul de biscuiti si tot asa pana ajungeti sa umpleti castronul. Deasupra se pune foaia de napolitana taiata rotund, se da la rece cca 2 ore, iar inainte de servire se rastoarna compozitia castronului pe un platou si se orneaza dupa gust.

Pofta buna!!!!

Niciun comentariu: