Tort de ciocolata cu visine
Blat: 3 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri faina.
Se bat albusurile spuma, se adaug zaharul, faina si galbenusurile, se da la cuptor 20-25 min, se verifica cu scobitoarea.
Crema: 2 linguri miere, 250 gr. unt, 2 oua, 70 gr. zahar pudra, 40 gr. ciocolata.
Un ou intreg, 1 galbenus, zaharul, ciocolata rupta bucatele se bat cu telul, intr-un vas smaltuit, pe abur, pana ce ciocolata se dizolva complet in compozitie, care incepe sa creasca si se ingroasa (nu trebuie fiarta). Se amesteca separat untul si mierea; se adauga apoi, treptat, la compozitia racita. Se bate bine, pana la omogenizarea completa.Se da la rece 30 min.
Asamblare: deasupra blatului racit, se pune crema, iar peste crema visine fara samburi se orneaza dupa gust.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu