TORT CU BRANZA SI PEPENE ROSU
Blat: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină, sare.
Cremă: 500 g brânză dulce bine scursă, 2 plicuri zahăr vanilat, 5 linguri zahăr pudra, 1 pepene roşu, 1 plic gelatină roşie.
Blat: Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi un praf de sare, apoi se încorporeza făina şi gălbenuşurile. Se torna compoziţia obţinută într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şise da la cuptor pentru 30 de minute. În acest timp, se pregăteşte crema: se amesteca brânza cu vanilia şi zahărul şi se da la rece. Se taie apoi 2 felii de pepene, se curate de sâmburi, se piseaza, apoi se strecoara sucul obţinut, iar bucatile de pepene ramase in urma strecurarii se adauga in crema de branza. După ce s-a răcit blatul, se însiropeaza cu sucul de pepene, se întinde uniform crema de brânză şi se decoreaza tortul cu triunghiuri de pepene fără sâmburi. Triunghiurile ies uşor pentru că se taie o felie de pepene, apoi se departeaza miezul de coajă şi din acea bucată rezulta triunghiurile. La sfârşit, se torna gelatina roşie preparată după instrucţiunile de pe plic şi se da tortul la rece pentru 1-2 ore.
POFTA BUNA!!!
Blat: 4 ouă, 4 linguri zahăr, 4 linguri făină, sare.
Cremă: 500 g brânză dulce bine scursă, 2 plicuri zahăr vanilat, 5 linguri zahăr pudra, 1 pepene roşu, 1 plic gelatină roşie.
Blat: Se bat albuşurile spumă cu zahărul şi un praf de sare, apoi se încorporeza făina şi gălbenuşurile. Se torna compoziţia obţinută într-o formă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şise da la cuptor pentru 30 de minute. În acest timp, se pregăteşte crema: se amesteca brânza cu vanilia şi zahărul şi se da la rece. Se taie apoi 2 felii de pepene, se curate de sâmburi, se piseaza, apoi se strecoara sucul obţinut, iar bucatile de pepene ramase in urma strecurarii se adauga in crema de branza. După ce s-a răcit blatul, se însiropeaza cu sucul de pepene, se întinde uniform crema de brânză şi se decoreaza tortul cu triunghiuri de pepene fără sâmburi. Triunghiurile ies uşor pentru că se taie o felie de pepene, apoi se departeaza miezul de coajă şi din acea bucată rezulta triunghiurile. La sfârşit, se torna gelatina roşie preparată după instrucţiunile de pe plic şi se da tortul la rece pentru 1-2 ore.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu