Cand bateti carnea, blatul de lemn trebuie udat inainte
Focul care este pe cale sa se stinga, se reaprinde daca aruncati in el un pumn se sare de bucatarie
Daca aveti umezeala in dulapul din bucatarie, puneti in el un bulgare mic de var nestins
Un vas cu zahar ars , fierbinte, pus in frigiderul scos din priza si dezghetat, absoarbe orice miros
Bulionul ramas in cutie se pastreaza mai bine daca este transferat intr-un pahar, acoperind bulionul cu un strat subtire de ulei
Toaca verdeata si pune-o in tavitele pentru cuburi de gheata. Adauga apa si congeleaza. Cubul rezultat pastreaza aroma si textura plantei proaspete si se foloseste in supe, preparate inabusite si sosuri.
Cele mai multe plante aromate sunt mai bune proaspete. Singurele pe care merita sa le pastrezi uscate in camara sunt dafinul, oregano, rozmarinul si cimbrul; dar atentie la cantitate: in mancare pune doar jumatate din cat ar trebui, fiindca au o aroma mult mai puternica.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu