SALATA DE DOVLECEL
2 dovlecei de marime medie
1 ceapa
4 catei usturoi
1 ou
2 linguri de mustar
ulei
sare
piper
Dovleceii se decojesc, se taie in doua si se scoate miezul dupa care acestia sunt taiati cubulete.
Intr-o oala cu apa si putina sare, se pun dovleceii la fiert, cand sunt fierti, se pun in strecuratoare deasa si se sfarma cu furculita, se lasa la scurs cca 30-40 min, intre timp se face maioneza dintr-un galbenus, mustar si ulei. Se taie ceapa si usturoiul marunt, iar peste ele se adauga in ordinea urmatoare: jumatate din compozitia de dovlecei, jumatate din maioneza. Se repeta operatiunea iar la sfarsit se adauga sarea si piperul. Se decoreaza cu masline si felii de rosii.
POFTA BUNA!!!
2 dovlecei de marime medie
1 ceapa
4 catei usturoi
1 ou
2 linguri de mustar
ulei
sare
piper
Dovleceii se decojesc, se taie in doua si se scoate miezul dupa care acestia sunt taiati cubulete.
Intr-o oala cu apa si putina sare, se pun dovleceii la fiert, cand sunt fierti, se pun in strecuratoare deasa si se sfarma cu furculita, se lasa la scurs cca 30-40 min, intre timp se face maioneza dintr-un galbenus, mustar si ulei. Se taie ceapa si usturoiul marunt, iar peste ele se adauga in ordinea urmatoare: jumatate din compozitia de dovlecei, jumatate din maioneza. Se repeta operatiunea iar la sfarsit se adauga sarea si piperul. Se decoreaza cu masline si felii de rosii.
POFTA BUNA!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu