FRANZELA UMPLUTA

500 gr faina
35 gr zahar
50 gr unt
15 gr sare
20 gr drojdie uscata
250 gr apa

Se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar(din zaharul pt aluat)si cu putina apa(din apa pentru aluat)
Varsam drojdia peste faina, adaugam untul la temperatura camerei, zaharul, sarea si apa (putin cate putin)
Dupa 5 minute de framantat rezulta un aluat pe care il punem intr-un bol acoperit cu folie de plastic si o punem pentru 2 ore la dospit. Dupa 2 ore,intindem aluatul pe planul de lucru usor infarinat, cu muchia unui cutit impartim in trei foaia dar fara sa o taiem(doar o marcam usor), taiem partile exterioare in fasii egale si nu prea groase
Umplem partea centrala cu ce vrem noi si mai avem prin frigider (eu am pus salam, muschi tiganesc, gogosar, ciuperci, cascaval si ketcup), impletim fasiutele(din dreapta o fasie peste care punem una din stanga si tot asa)
O ungem cu galbenus amestecat cu un strop de lapte si o dam la cuptor pt 30 minute.

Pofta Buna!!!