Tort cu nuca
Blat:
4 oua
8 linguri zahar
4 linguri faina
100 gr. nuca macinata
Se bat albusurile spuma, se incorporeaza zaharul, galbenusurile, faina si nuca macinata. Se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, se da la cuptor, 20-25 min.
Crema:
2 budinci vanilie
500 ml lapte rece
100 gr. margarina
100 gr. nuca macinata
150 zahar
Se prepara budincile conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care, cand s-a racit se adauga margarina, se amesteca bine pana devine cremoasa. Zaharul se pune intr-o creatita pe foc, iar cand acesta incepe sa se rumeneasca, se adauga nuca macinata. Compozitia se rastoarna pe o plansa unsa in prealabil cu ulei, iar dupa racire se sfarma cu sucitorul. Se pune in sita si se cerne. Bucatile mici se introduc in crema iar cu cele mai mari se decoreaza tortul.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu